• BMW WDE Tahko4.jpeg
  • BMW WDE Tahko3.jpeg
  • BR 2018 Tahko2.jpeg
  • BR2018 tahko1.jpeg
  • BMW WDE Tahko.jpeg
  • BMW WDE Tahko2.jpeg

Säännöt

 

1. Sarjat

BMW Business Driving Experience koostuu sekä yksilö- että joukkuekilpailusta. Tapahtumassa on oma luokkansa miehille, naisille ja joukkueille. Joukkueeseen kuuluu kaksi (2) kilpailijaa joiden tulee edustaa heidät ilmoittanutta yritystä. Joukkueen jäsenet tulee ilmoittaa järjestäjälle tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä.

2. Kalusto

Tapahtuma ajetaan BMW M140i xDrive autoilla (2 kpl). Autoissa on Nokian Hakka nastarenkaat, jotka on varustettu normaalia suuremmilla turvanastoilla. Autot ovat muuten vakioautoja joissa on automaattivaihteisto.

3. Tapahtuman säännöt

Tapahtuma ajetaan jääradalla joka on suunniteltu turvalliseksi, mutta tekniseksi ja haastavaksi. Radan pituus on n. 1,4 km.

Rataan saa tutustua kerran uusimmalla BMW xDrive kalustolla letkamuodostelmassa, jota vetää BMW Driving Experience valmentaja näyttäen oikean ajolinjan. Valmentaja kertoo ajo-ohjeet radiolla jokaiseen autoon. Rataan tutustuminen järjestetään juuri ennen tapahtuman alkua jonka jälkeen kilpailu alkaa.

Tapahtuma ajetaan siten, että radalla on kaksi autoa kerrallaan. Lähettäjä lähettää seuraavan kilpailijan radalle, kun edellinen kilpailija on edennyt radan puoliväliin. Jos kilpailija ajaa ulos ja keskeyttää, siirretään auto pois radalta ennen seuraavan auton lähtöä. Suoritus katsotaan hylätyksi jos aika on 5 minuuttia hitaampi kuin kilpailijoiden keskimääräinen aika.

Tapahtumassa on valokennoajanotto, joka käynnistyy kilpailijan ylittäessä lähtöviivan ja pysähtyy kilpailijan ylittäessä maalin. Lähtö ja maali on merkattu punaisin kyltein.

Kilpailussa ajetaan kaksi kilpailukierrosta. Kuljettajan paras aika jää voimaan.

Nopein aika voittaa kunkin sarjan. Joukkuekilpailussa molempien joukkueen edustajien ajat lasketaan yhteen.

Tuomaristolla on oikeus palkita päivän sykähdyttävin/ mieleenjäävin suoritus. Tämä ei kuitenkaan tule olemaan vauhdikkain ulosajo.

Järjestäjä laatii lähtöluettelon niin, että naiset ajavat ensin ja miehet sen jälkeen. Lähtöluettelo laaditaan siten, että saman joukkueen jäsenet ehtivät halutessaan osallistua karttureina joukkuetoverinsa suoritukseen. Osallistujilla on mahdollisuus huutaa torstai-illan huutokaupassa itselleen haluamansa lähtönumero.

Kilpailijan tulee tulla lähtöalueelle hyvissä ajoin ja lähtöjärjestyksen mukaisesti ennen omaa ajovuoroa.

Ajosuorituksen aikana autossa saa olla matkustajia neuvomassa, mutta kuljettajalla on oikeus ajaa yksin.

Tapahtumassa palkitaan jokaisen luokan kolme parasta.

Autourheilussa on 0,0 promillen alkoholiraja. Järjestäjällä on oikeus puhalluttaa osallistuja(t) ennen tapahtuman alkua lähtöluvan eväämisen uhalla

4. Turvallisuus

Järjestäjä ei vaadi liikenteestä poikkeavia erityisiä turvavarusteita, mutta kypärän käyttö on suositeltavaa. Järjestäjällä on lähtöalueella rallikypäriä joita suositellaan käytettävän. Huomioitavaa ovat myös ajoon sopivat urheilukengät sekä kypärähuppu.

Tapahtumassa ei ole määritelty kuljettajan käyttämää BMW:n ajoasetusta. Järjestäjä suosittelee valitsemaan Driving Experience Switch:stä ”Sport” asennon.

5. Muuta

Ajotapahtuma alkaa klo 13.00.

 

Uutiset

Online tulokset BMW Business Driving Experience

torstai 15.02.2018

Tästä linkistä pääset tapahtuman online tuloksiin ...

Tahkon radat hyvällä mallilla kisaan

maanantai 05.02.2018

BMW Business Driving Experience ajetaan suunnitellusti 16.2.2018 Tahkon rinteiden ja Piazzan välisellä aluella klo 12.00 alkaen. Tapahtuman keskuksena toimii ravintola Piazzan terassi ja ru...

BMW Business Rally video 2017

maanantai 03.04.2017

Kiitos vielä kaikille osallistujille tämän vuoden BMW Business Rallyyn. Tässä Reversen hieno kuvaus tapahtumasta: BMW Business Rally ...

Uutisarkisto